Również jestem zdania, że wliczać powinniśmy wszystkie źródła białek w naszej diecie. Najłatwiej będzie wrzucić wszystko w dziennik żywieniowy potreningu.pl i sam wszystko podliczy. Mało sensowne byłoby odliczanie jeszcze od tego białka pochodzenia roślinnego. Można ewentualnie nie wliczać warzyw i białka w nich obecnego. Nie widzę jednak powodu, [...]
[...] izolat/hydroizolat (jeżeli wyjdzie w badaniach, że uczulenie na laktozę, a nie białka mleczne) i robić swój gainer dostosowując ilość węgli dodając płatki np. jaglane, ryżowe i blendując to razem :-) jest to o tyle opcja lepsza, że sam regulujesz sobie ile masz białka a ile węglowodanów - no i masz węgle z wartościowszego źródła pokarmowego
[...] się wyłącznie mieszaniem białek wynika po prostu z zazdrości i frustracji, że są oni jedynym producentem w Polsce, a reszta musi je kupować ze sporym narzutem. Wiem od źródła, że jeden z krajowych potentatów mieszająco-pakujących, na wieść o rozpoczęciu produkcji WPC, natychmiast zaoferował pakowanie, ale pod swoim szyldem. Na szczęście [...]
[...] stanu anabolicznego przez ponad godzinę od momentu spożycia. Zastosowanie hydrolizatu białek serwatki (BV=104) dodatkowo nasila absorpcję białek mięsa kurczaka. Obydwa źródła protein zapewniają utrzymanie w organizmie dodatniego bilansu azotowego, nawet w trakcie trwania najbardziej intensywnych treningów. Użyte hydrolizaty, dodatkowo, [...]
PYTANIE: WITAM FORUMOWICZOW ! JESTEM TU NOWY I MAM NADZIEJE ZE KTOS MI POMOZE Z MOIM PROBLEMEM , OTOZ ZACZALEM CWICZYC OK 5 LAT TEMU I JAK TO NA POCZATKU MIALEM CZASEM DLUZSZE CCZASEM KROTSZE PRZERWY,ROZNIE TO BYWALO ,NAJDLUZSZY OKRES TRENINGOW BEZ PRZERWY TO 8 MIES W ROKU,JAK KAZDY MLODY CZLOWIEK CHCIALEM W MAX KROTKIM CZASIE ZBUDOWAC MAX [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] – w przeliczeniu na jednostkę masy proces pozyskiwania energii poprzez utlenianie 1g aminokwasów skutkuje wytworzeniem 0,052 mola adenozynotrójfosforanu (ATP – podstawowego źródła energetycznego ustroju ludzkiego), czyli ponad 9-krotnie mniej aniżeli przy utlenianiu kwasu oleinowego (podstawowego przedstawiciela kwasów tłuszczowych [...]
Tak jak jakiś czas temu obiecałem, napisałem artykuł o dietach węglowodanowych. Proszę nie odbierać tego tematu jako atak na diety typu CKD czy inne low-carb. Wiem, że one również mogą działać i być skuteczne. Chodzi mi raczej o diety typu Zone, Atkins, które są bardzo komercyjne i zarzucają nas błędnymi informacjami lub pozostawiają [...]
[...] - 6,5 g/kg wagi ciała dziennie, a większa ich porcja powinna być zjedzona po treningu, by przyspieszyć regenerację. Będąc sportowcem potrzebujesz węglowodanów prostych jako źródła natychmiastowej energii i uzupełnienia rezerw glikogenu. Ale poza tymi sytuacjami zaleca się spożywanie głównie węglowodanów złożonych w celu dłuższego zapewnienia [...]
[...] do około 60-75g, większe cięcia ww nie są potrzebne ponieważ w UD2 ketoza nie jest istotna. Białko powinno być spożywane w granicach 2-3g/kg masy ciała. preferuję chude źródła tego makroskładnika takie jak, pierś z kurczaka, tuńczyk, udziec/polędwica wołowa. Reszta kalorii powinna pochodzić z tłuszczy- niezbędne jest około 5-10ml tranu. [...]
[...] - 200/200/150g co daje 2,5g białka/ kg m.c.; 2,5g tłuszczu/ kg m.c.; 1,9g węglowodanów/ kg m.c. Co myślicie o takim rozplanowaniu diety? (Oczywiście zadbam o odpowiednie źródła poszczególnych makroskładników). Proszę Was również o sprawdzenie, czy dobrze wyliczyłem swoje zapotrzebowanie? Moje dane: wzrost 175 cm, waga 80 kg, wiek 30 lat, [...]
[...] to silne połączenie może również pomóc zneutralizować pośrednio powstawanie kwasu mlekowego (zakwasy) i dać sygnał organizmowi do użycia tlenu w celu spalania tłuszczu jako źródła energii. Tauryna, bezwodna betaina i tyrozyna mają szeroki wachlarz funkcji fizjologicznych i metabolicznych i zostaly dodane do GreenMagnitude dla mocnych efektów [...]
Całośc pochodzi z serwisu T-nation.com Jest autorstwa Christian’a Thibaudeau i Tim’a Patterson’a. http://www.tmuscle.com/free_online_program/sports_body_training_muscle_anaconda/anaconda_protocol#i-bodybuilder-program/guidelines Jako ze coraz bardziej ten ‘trening’ jest popularny i jest dostępny ‘online’ bezpłatnie dla każdego - z tymże [...]
[...] i promującym wzrost mięśni przez 12 godzin. Po setkach testów naukowcy firmy Dymatize opracowali SMST - system rozłożonego przyswajania w czasie. Jak to działa? Różne źródła protein mają różną budowę, a co za tym idzie rózny okres wchłaniania przez ludzki organizm.Stworzono więc taki matrix białek, który zapewnia stopniowe wchłanianie [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Ultra_Whey_Protein_i29020_d380x380.jpg Opis - Pomaga w budowie mięśni, siły i definicji - Zawiera Aminogen , Vit-MX-build i OptiZyme - Wysoka zawartość BCAA i glutaminy Sci-MX 100% Ultra Whey Protein to najwyższej jakości suplement białek serwatki, które mieszają się doskonale i świetnie smakują za każdym razem. [...]
And1 właściwie to sobie sam odpowiedziałeś. Istotnie ta część energii która nie pochodzi z WKT pochodzi z glukozy. A ta ma dwa zasadnicze źródła. 1-Glikogen wąrobowy (6%TBM-całkowitej masy ciała) i glikogen mięśniowy (1%TBM); 2-glukoneogeneza(powstawanie glukozy w wątrobie z mleczanu i alaniny- ta niestey pochodzi z aminokwasów, które w mięśniach [...]
Boss pytałeś o źródła glikogenu, a więc jest to cukier złożony, który odkładany jest w wątrobie. Otrzymywany jest on z nadmiaru cukrów w Twoim organiźmie, a więc strawione cukry wszelkiego rodzaju zostają rozłożone do glkozy, zużuwane, a to co zostanie odkłada się w wątrobie w postaci wielocukru. To chyba wystarczająca odpowiedź. Odpowiedź na [...]
[...] nie jest ważne, kiedy go zjem, abym tylko regularnie dostarczał białka. - gdy sie nie spożywa takich produktów, jak ryż(którego zresztą nie lubię), makaron i inne zbożowe źródła ww, to masy pokarmowej jest objętościowo całkiem niedużo, mimo 4500-5000kcal energii.Efekt: nigdy nie mam wypchanego brzucha, niezależnie od pory dnia i spożytych [...]
Popatrz - wybieram losowo posilki i zobacz co mi wychodzi : SNIADANIE 10:00 30g Musli DR Oetker Vitalis (bez cukru) 150 ml mleka 0,05 % 5g szynki drobiowej bez tłuszczu To okolo: 160kcal Bialko ok.9g Weglowodany - ok.25g Tluszcze ok.2g II ŚNIADANIE 13:00 50g chudego twarogu (rozrobionego z odrobiną mleka 0,5 %) ze szcypiorkiem i szynką [...]
[...] z przekształcaniem białka to oczywiście ( jak ze wszystkim ) nie jest to takie proste ale nie walę tu biochemii jednak chyba zgodzisz się , że w przypadku wyczerpania źródła energii glikogenowego ( tak to nazwijmy ) w warunkach beztlenowych ( a o takich raczej tu mówimy ) zostaną wykorzystane jako jedne z pierwszych amionokwasy. Generalnie [...]